Πολιτική Απορρήτου Πελάτες/Συνεργάτες

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «Sonar Acoustics» ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

H ατομική επιχείρηση Στέφανος Ιακωβίδης (διακριτικός τίτλος «Sonar Acoustics»), εφεξής η «Εταιρεία», ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, έχει την υποχρέωση να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για τον λόγο αυτό, στόχος μας είναι να αισθάνεστε ασφαλείς όταν προβαίνουμε σε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε την σπουδαιότητα της ιδιωτικότητάς σας.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας του Απορρήτου και των Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής η «παρούσα Πολιτική») εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε (π.χ. συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, διαμοιραζόμαστε κλπ) τα προσωπικά σας δεδομένα. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική, καθώς επίσης και με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής, υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων νοούνται οι πελάτες και οι δυνητικοί πελάτες της Εταιρείας.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων  είναι:

Επωνυμία: Στέφανος Ιακωβίδης

ΑΦΜ :  128264713

Διεύθυνση: Σωκράτη Κουμπιά 1Β, Τ.Κ. 55135, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@sonaracoustics.gr

 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙKΗ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:

Η επεξεργασία δεδομένων που αφορούν πελάτες περιγράφονται από τις ακόλουθες ενέργειες:

α) Για την  πώληση  των υπηρεσιών μας

β) Για την επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τις υπηρεσίες μας

  • Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους σκοπούς που περιγράφονται στο α) και το β) είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης με εσάς ή για την λήψη μέτρων έπειτα από αίτημά σας πριν τη σύναψη της σύμβασης. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, παράγραφος 1 (β).

γ) Για να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό.

δ) Για προωθητικές ενέργειες της εταιρίας και άλλα είδη επικοινωνίας.

ε) Για να μπορούμε να σας αποστέλλουμε διαφημιστικό υλικό της εταιρίας μας και προσφορές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας.

  • Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους ανωτέρω σκοπούς, που αναφέρονται στο γ), δ) και ε) θεωρείται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση του έννομου συμφέροντός μας, να σας προωθούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, καθώς και για να σας ενημερώνουμε για εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται στα καταστήματά μας. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, Παράγραφος 1 (στ).
  • Όπου επιτρέπεται από το νόμο, θα σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά  διαφημιστικό υλικό , εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας σε αυτό.

στ) Για έρευνες, στατιστικές και αναλύσεις, με σκοπό τη βελτίωση προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών.

  • Η επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών θεωρείται απαραίτητη για το έννομο συμφέρον μας να βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αλλά και την καταναλωτική εμπειρία σας όταν αγοράζετε από εμάς. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, Παράγραφος 1 (στ).

ζ)  Για το χειρισμό αιτημάτων τα οποία θα υποβάλλετε στην Εταιρία μας

  • Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας συμβατικής σχέσης. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, Παράγραφος 1 (β).
  • Η επεξεργασία μπορεί επίσης να θεωρηθεί απαραίτητη για την εξυπηρέτηση του έννομου συμφέροντός μας να συμμορφωνόμαστε με τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το ισχύον ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο ή να αποφασίζουμε για την αξίωση καταβολής εγγυήσεων ή για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, Παράγραφος 1 (γ) και (στ).
  • Σε περίπτωση που για το χειρισμό αιτημάτων απαιτείται η επεξεργασία πληροφοριών του ιατρικού σας ιστορικού, επεξεργαζόμαστε τέτοιου είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εφόσον έχει δοθεί συγκατάθεση ή εφόσον θεωρείται απαραίτητο για τη θέσπιση, την άσκηση και την υποστήριξη νομικών αξιώσεών μας. Ως νομική βάση ορίζεται ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 9, Παράγραφος 2 (α) και (στ).

η)    Για φορολογικούς σκοπούς

 

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Η Εταιρεία μας επεξεργάζεται μόνον προσωπικά δεδομένα σας για τους συγκεκριμένους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω υπό 2, και αυτό ισχύει μόνον για προσωπικά δεδομένα τα οποία θεωρούνται αναγκαία. Όι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων τις οποίες μπορεί να επεξεργαστούμε αναφέρονται κατωτέρω:

α)Συνηθισμένα προσωπικά δεδομένα όπως:

  • Βασικά στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. το όνομά σας και τη διεύθυνσή σας, το τηλέφωνο, τη διεύθυνση ηλ. Ταχυδρομείου και ΑΦΜ – όπου απαιτείται-).
  • Πληροφορίες γεωγραφικού εντοπισμού.
  • Στοιχεία Πιστωτικών Καρτών σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας.
  • Συμμετοχές σε διαγωνισμούς και αποτελέσματα
  • Πληροφορίες που μας παρέχετε εσείς κατά την υποβολή παραπόνου

 

ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Η διαδικασία συλλογής προσωπικών δεδομένων γίνεται, κατά βάσει  απευθείας από εσάς. Ωστόσο, η Εταιρεία μας ενδέχεται να συλλέγει προσωπικά δεδομένα και από άλλες πηγές, οι οποίες μπορεί να είναι:

  • Διαδικτυακές πηγές, π.χ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Από θυγατρικές μας εταιρείες

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Μπορεί να διαμοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με:

  • Προμηθευτές που παρέχουν διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες κλπ.
  • Ελεγκτές και άλλους εξωτερικούς συνεργάτες – συμβούλους που παρέχουν υπηρεσίες σε Εμάς, όπως πάροχοι συστημάτων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής συμβουλών, ελεγκτικών – λογιστικών υπηρεσιών, διοργάνωσης σεμιναρίων, πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών, πάροχοι υπηρεσιών βιντεοεπιτήρησης, πάροχοι νομικών υπηρεσιών κλπ.
  • Δημόσιες αρχές, όπως φορολογικές, αστυνομικές, δικαστικές και ελεγκτικές Αρχές, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί κλπ
  • Πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Facebook, το Linkedin και Instagram κλπ.

Στην περίπτωση που αναθέτουμε σε τρίτο μέρος την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό μας, ή ανάθεση αυτή θα γίνει εγγράφως, θα επιλέξουμε έναν εκτελούντα επεξεργασία που θα παρέχει επαρκείς εγγυήσεις σε σχέση με τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας που θα διέπουν τη σχετική επεξεργασία, θα υποχρεώσουμε τον εκτελούντα την επεξεργασία να ενεργεί αυτήν για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις οδηγίες μας και τις εντολές μας και να συμμορφώνεται με τη σχετική νομοθεσία για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, θα απαιτήσουμε, μεταξύ άλλων, οι τρίτοι που θα εκτελούν επεξεργασία δεδομένων για λογαριασμό μας να δεσμευτούν εγγράφως ότι θα λαμβάνουν τα ανωτέρω μέτρα.

Όταν απαιτείται από τον νόμο μπορεί να γνωστοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτους, όπως σε οποιοδήποτε πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) ή Αρχή,  συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των Δικαστικών, Αστυνομικών , Φορολογικών Αρχών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κλπ.

Προσωπικά δεδομένα πελατών μπορούν επίσης να γνωστοποιηθούν σε περίπτωση εταιρικής αναδιάρθρωσης, πώλησης, εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, ή  συγχώνευσης.

Τέλος, προσωπικά δεδομένα μπορούν επίσης να γνωστοποιηθούν εάν είναι απαραίτητο για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων των εργαζομένων, για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων μας (εκτός αν αυτό θα έθιγε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ή τα συμφέροντα του πελάτη) ή κατά την κρίση μας προκειμένου να συμμορφωθούμε με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΟΧ;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται  να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα σε χώρες εκτός της ΕΕ /ΕΟΧ – π.χ. όταν χρησιμοποιούμε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής σε τέτοιες χώρες.

Οι εν λόγω διαβιβάσεις θα γίνουν μόνο για τους ειδικούς σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω στην ενότητα 2 διασφαλίζοντας πάντα ότι υπάρχουν οι κατάλληλες εγγυήσεις για την διαβίβαση αυτή, όπως ορίζονται στη συνέχεια:

α)  Η χώρα/οι χώρες ή η εταιρεία/εταιρείες έχει/έχουν κριθεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαθέτουν επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

β)   Η χώρα /οι χώρες δεν έχει / δεν έχουν κριθεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαθέτει/ουν επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στις περιπτώσεις αυτές θα παράσχουμε κατάλληλες εγγυήσεις για την διαβίβαση μέσω της χρήσης των «Πρότυπων Συμβάσεων για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων προς τρίτες χώρες», όπως έχουν δημοσιευτεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Standard Contractual Clauses),  ή οποιαδήποτε άλλη συμβατική συμφωνία που έχει εγκριθεί από το αρμόδιες Αρχές (πχ η Συμφωνία «Privacy Shield» που έχει υπογραφεί μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ).

 

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο για όσο καιρό θεωρείται αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα ή για τους σκοπούς που υπέστησαν επεξεργασία τελευταία φορά. Ως γενικός κανόνας, η Εταιρία αποθηκεύει δεδομένα των πελατών της για δέκα (10) έτη από την συλλογή τους.

Οι μόνες εξαιρέσεις στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται ανωτέρω είναι στις περιπτώσεις όπου:

  • ο νόμος απαιτεί από εμάς να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ή να τα διαγράφουμε νωρίτερα, ή
  • μπορεί να έχουμε έννομο συμφέρον να εγείρουμε, να αποδείξουμε ή να υπερασπιστούμε νομικές αξιώσεις σχετικές με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες μας ή
  • αυτό απαιτείται για λογιστικούς, φορολογικούς ή ελεγκτικούς σκοπούς ή
  • αυτό απαιτείται για την προστασία δικού σας εννόμου συμφέροντος (π.χ. σε περίπτωση καμπανιών ανακλήσεων κ.λ.π) ή
  • εσείς ασκείτε το δικαίωμά σας να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα (όπου αυτό εφαρμόζεται) και εμείς δεν χρειάζεται να τα τηρούμε σε σχέση με οποιονδήποτε από τους λόγους που επιτρέπονται ή απαιτούνται από τον νόμο.

 

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ;

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω στην ενότητα 2 και κυρίως να συνάψουμε ή να εκτελέσουμε μια σύμβαση μαζί σας και/ ή να συμμορφωθούμε με τα συμβατικά και νομικά δικαιώματά μας και υποχρεώσεις  μας  που απορρέουν από την μεταξύ μας σχέση.

Συνεπώς, εάν δεν παράσχετε ορισμένες πληροφορίες, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να συνάψουμε ή να διατηρήσουμε την μεταξύ μας σύμβαση.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ;

Διατηρούμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ή / και από τυχαία απώλεια, αλλοίωση, αποκάλυψη ή προσπέλαση, ή τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή ζημιά σε προσωπικά δεδομένα και διεξάγουμε συνεχώς διαδικασίες ανανέωσης της διαδικασίας ασφαλείας βάσει των νεότερων τεχνολογικών εξελίξεων. . Τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την υποδομή των πληροφοριακών συστημάτων μας (IT infrastructure) τον πιθανό αντίκτυπο στην ιδιωτικότητά σας, και το σχετικό κόστος, καθώς επίσης και σύμφωνα με τα ισχύοντα στην αγορά πρότυπα και πρακτικές.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ;

Σε γενικές γραμμές, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων .
  • Έχετε επίσης το δικαίωμα να αρνηθείτε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
    • Εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από αυτήν.
    • Έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαρθρωμένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και µηχανικά αναγνώσιµη µορφή (φορητότητα δεδομένων).

Μπορεί να υπάρχουν όροι ή περιορισμοί στα δικαιώματα αυτά. Επομένως, δεν είναι βέβαιο για παράδειγμα ότι έχετε το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων στη συγκεκριμένη περίπτωση – αυτό εξαρτάται από τις συγκεκριμένες περιστάσεις- της δραστηριότητας επεξεργασίας. Επίσης, εάν για παράδειγμα ζητήσετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητάτε.

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ή ΑΙΤΗΜΑΤΑ ;

Για τυχόν ερωτήσεις, αιτήματα, ή παράπονα σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας Πολιτικής ή για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας για θέματα που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

  • Μέσω της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@sonaracoustics.gr
  • Μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Σωκράτη Κουμπιά 1Β, Τ.Κ. 55135. Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην αρμόδια εποπτική αρχή, την ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)  στον ιστότοπο www.dra.gr.

 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι προϋποθέσεις της παρούσας Πολιτικής συμπληρώνουν και δεν αντικαθιστούν οποιεσδήποτε άλλες υπάρχουσες προϋποθέσεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου περί προστασίας δεδομένων. Σε περίπτωση αντίφασης μεταξύ των όσων αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική και των προϋποθέσεων που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων, θα υπερισχύει το τελευταίο.

Η Εταιρεία δύναται να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή. Όποτε συμβεί αυτό, θα σας ειδοποιήσουμε σχετικά με τις όποιες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και εν συνεχεία θα σας ζητήσουμε να ξαναδιαβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της Πολιτικής μας και να επιβεβαιώσετε ότι την αποδέχεστε. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα Πολιτική ούτως ώστε να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αλλαγές.

ΕΚΔΟΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗ
8 Φεβρουαρίου 2019 1.1

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «Sonar Acoustics» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

H ατομική επιχείρηση Στέφανος Ιακωβίδης (διακριτικός τίτλος «Sonar Acoustics»), εφεξής η «Εταιρεία», ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Για τον λόγο αυτό, στόχος μας είναι να αισθάνεστε ασφαλείς όταν προβαίνουμε σε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε την σπουδαιότητα της ιδιωτικότητάς σας.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας του Απορρήτου και των Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής η «παρούσα Πολιτική») εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε (π.χ. συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, διαμοιραζόμαστε κλπ) τα προσωπικά σας δεδομένα.  Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνεται σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική, καθώς επίσης και με το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής, υποκείμενα των προσωπικών δεδομένων νοούνται οι προμηθευτές και οι συνεργάτες της Εταιρείας.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Επωνυμία: Στέφανος Ιακωβίδης

ΑΦΜ :  128264713

Διεύθυνση: Σωκράτη Κουμπιά 1Β, Τ.Κ. 55135, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@sonaracoustics.gr

 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙKΗ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Επεξεργαζόμαστε προσωπικές πληροφορίες σας για τους παρακάτω λόγους:

  1. Για τη διεκπεραίωση της μεταξύ μας σύμβασης/συναλλαγής
  2. Για την επικοινωνία μαζί σας σχετικά με τις υπηρεσίες και την επαγγελματική σχέση με την επιχείρηση, τον οργανισμό ή την αρχή που εκπροσωπείτε.
  3. Ως μέρος της πολιτικής μάρκετινγκ της εταιρίας μας.
    • Η επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών για αυτούς τους σκοπούς θεωρείται απαραίτητη για το έννομο συμφέρον μας να είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας ή με την επιχείρηση, αρχή ή τον οργανισμό τον οποίο εκπροσωπείτε και να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, καθώς και για να σας ενημερώνουμε για εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται στα καταστήματά μας. Η νομική βάση για όλα αυτά είναι ο Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, Άρθρο 6, Παράγραφος 1 (στ).
  4. Για φορολογικούς σκοπούς

 

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ;

Η εταιρία μας επεξεργάζεται μόνον προσωπικά δεδομένα σας για τους συγκεκριμένους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω στο Μέρος 2, και αυτό ισχύει μόνον για προσωπικά δεδομένα τα οποία θεωρούνται αναγκαία. Οι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων τις οποίες μπορεί να επεξεργαστούμε αναγράφονται παρακάτω:

Συνηθισμένα προσωπικά δεδομένα όπως:

  • Βασικά στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. το όνομά σας και τη διεύθυνσή σας, το τηλέφωνο και τη διεύθυνση ηλ. Ταχυδρομείου της επιχείρησης, της αρχής ή του οργανισμού που εκπροσωπείτε.)
  • ΑΦΜ
  • Πληροφορίες Υπολοίπου
  • Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού

 

ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

Η διαδικασία συλλογής προσωπικών δεδομένων γίνεται κανονικά, απευθείας από εσάς ή την επιχείρηση, την αρχή ή τον οργανισμό που εκπροσωπείτε. Ωστόσο, η Εταιρία μας ενδέχεται να συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από άλλες πηγές, οι οποίες μπορεί να είναι:

  • Διαδικτυακές πηγές, π.χ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Από συνεργάτες μας ή θυγατρικές μας.

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

Μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα με:

  • Προμηθευτές που παρέχουν διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες κλπ.
  • Ελεγκτές και άλλους εξωτερικούς συνεργάτες – συμβούλους που παρέχουν υπηρεσίες σε Εμάς, όπως πάροχοι συστημάτων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής συμβουλών, ελεγκτικών – λογιστικών υπηρεσιών, διοργάνωσης σεμιναρίων, πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών, πάροχοι υπηρεσιών βιντεοεπιτήρησης, πάροχοι νομικών υπηρεσιών κλπ.
  • Δημόσιες αρχές, όπως φορολογικές, αστυνομικές, δικαστικές και ελεγκτικές Αρχές, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί κλπ

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΟΧ;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται  να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα σε χώρες εκτός της ΕΕ /ΕΟΧ – π.χ. όταν χρησιμοποιούμε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής σε τέτοιες χώρες.

Οι εν λόγω διαβιβάσεις θα γίνουν μόνο για τους ειδικούς σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω στην ενότητα 2 διασφαλίζοντας πάντα ότι υπάρχουν οι κατάλληλες εγγυήσεις για την διαβίβαση αυτή, όπως ορίζονται στη συνέχεια:

α)  Η χώρα/οι χώρες ή η εταιρεία/εταιρείες έχει/έχουν κριθεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαθέτουν επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

β)    Η χώρα /οι χώρες δεν έχει / δεν έχουν κριθεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαθέτει/ουν επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στις περιπτώσεις αυτές θα παράσχουμε κατάλληλες εγγυήσεις για την διαβίβαση μέσω της χρήσης των «Πρότυπων Συμβάσεων για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων προς τρίτες χώρες», όπως έχουν δημοσιευτεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Standard Contractual Clauses),  ή οποιαδήποτε άλλη συμβατική συμφωνία που έχει εγκριθεί από το αρμόδιες Αρχές (πχ η Συμφωνία «Privacy Shield» που έχει υπογραφεί μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ).

 

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο για όσο καιρό θεωρείται αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν τα δεδομένα ή για τους σκοπούς που υπέστησαν επεξεργασία τελευταία φορά. Κατά κανόνα, η Εταιρία αποθηκεύει δεδομένα των προμηθευτών της για δέκα (10) έτη από την τελευταία μεταξύ μας συναλλαγή.

Οι μόνες εξαιρέσεις στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται ανωτέρω είναι στις περιπτώσεις όπου:

  • ο νόμος απαιτεί από εμάς να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ή να τα διαγράφουμε νωρίτερα, ή
  • μπορεί να έχουμε έννομο συμφέρον να εγείρουμε, να αποδείξουμε ή να υπερασπιστούμε νομικές αξιώσεις σχετικές με τα προαναφερόμενα προϊόντα (π.χ. ζητήματα ευθύνης από προϊόντα, απαιτήσεις από αδικοπραξίες, κ.λ.π.), ή
  • αυτό απαιτείται για λογιστικούς, φορολογικούς ή ελεγκτικούς σκοπούς ή
  • αυτό απαιτείται για την προστασία δικού σας εννόμου συμφέροντος ή
  • εσείς ασκείτε το δικαίωμά σας να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα (όπου αυτό εφαρμόζεται) και εμείς δεν χρειάζεται να τα τηρούμε σε σχέση με οποιονδήποτε από τους λόγους που επιτρέπονται ή απαιτούνται από τον νόμο.
  • Ειδικά για τα δεδομένα εικόνας που καταγράφονται μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης, αυτά θα τηρούνται για τόσο χρονικό διάστημα όσο προβλέπεται από το εκάστοτε ισχύον νομικό, κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, μετά την πάροδο του οποίου θα διαγράφονται. Σε περίπτωση συμβάντος που αφορά τον σκοπό της επεξεργασίας τα ανωτέρω δεδομένα θα τηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις ειδικότερες προς τούτο διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Γενικά, είναι θεμιτό να θεωρείτε ότι η εταιρία μας διαγράφει τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν δεν αποτελείτε πια επαφή της εταιρίας για επαγγελματικούς σκοπούς, ως εκπρόσωπος επιχείρησης, αρχής ή οργάνωσης.

 

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ;

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω στην ενότητα 2 και κυρίως να συνάψουμε ή να εκτελέσουμε μια σύμβαση μαζί σας και/ ή να συμμορφωθούμε με τα συμβατικά και νομικά δικαιώματά μας και υποχρεώσεις  μας  που απορρέουν από την μεταξύ μας σχέση.

Συνεπώς, εάν δεν παράσχετε ορισμένες πληροφορίες, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να συνάψουμε ή να διατηρήσουμε την μεταξύ μας σύμβαση.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ;

Διατηρούμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ή / και από τυχαία απώλεια, αλλοίωση, αποκάλυψη ή προσπέλαση, ή τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή ζημιά σε προσωπικά δεδομένα. Τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την υποδομή των πληροφοριακών συστημάτων μας (IT infrastructure) τον πιθανό αντίκτυπο στην ιδιωτικότητά σας, και το σχετικό κόστος, καθώς επίσης και σύμφωνα με τα ισχύοντα στην αγορά πρότυπα και πρακτικές.

Η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα περιορίζεται σε εκείνα τα άτομα που χρειάζονται αυτή την πρόσβαση για τους σκοπούς που αναφέρονται ανωτέρω ή όπου απαιτείται από το νόμο, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων του, του Λογιστηρίου και των εξουσιοδοτημένων διοικητικών στελεχών που προβαίνουν σε εσωτερικούς ελέγχους. Πρόσβαση μπορεί επίσης να επιτραπεί -αυστηρά στο μέτρο που αυτό είναι απαραίτητο- σε κάποιους εκ των διευθυντών μας, ανάλογα με την περίπτωση.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ;

Σε γενικές γραμμές, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων .
  • Έχετε επίσης το δικαίωμα να αρνηθείτε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
    • Εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από αυτήν.
    • Έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε διαρθρωμένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και µηχανικά αναγνώσιµη µορφή (φορητότητα δεδομένων).

Μπορεί να υπάρχουν όροι ή περιορισμοί στα δικαιώματα αυτά. Επομένως, δεν είναι βέβαιο για παράδειγμα ότι έχετε το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων στη συγκεκριμένη περίπτωση – αυτό εξαρτάται από τις συγκεκριμένες περιστάσεις- της δραστηριότητας επεξεργασίας. Επίσης, εάν για παράδειγμα ζητήσετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που ζητάτε.

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ή ΑΙΤΗΜΑΤΑ ;

Για τυχόν ερωτήσεις, αιτήματα, ή παράπονα σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας Πολιτικής ή για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας για θέματα που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

  • Μέσω της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@sonaracoustics.gr
  • Μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Σωκράτη Κουμπιά 1Β, Τ.Κ. 55135. Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)  στον ιστότοπο www.dra.gr.

 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι προϋποθέσεις της παρούσας Πολιτικής συμπληρώνουν και δεν αντικαθιστούν οποιεσδήποτε άλλες υπάρχουσες προϋποθέσεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου περί προστασίας δεδομένων. Σε περίπτωση αντίφασης μεταξύ των όσων αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική και των προϋποθέσεων που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων, θα υπερισχύει το τελευταίο.

Η Εταιρεία δύναται να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή. Όποτε συμβεί αυτό, θα σας ειδοποιήσουμε σχετικά με τις όποιες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και εν συνεχεία θα σας ζητήσουμε να ξαναδιαβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση της Πολιτικής μας και να επιβεβαιώσετε ότι την αποδέχεστε. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα Πολιτική ούτως ώστε να ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε αλλαγές.

 

ΕΚΔΟΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗ
8 Φεβρουαρίου 2019 1.1